نور چشمم عزیزم ! دختر گرامی ام .... خانم مطهری ! سلامت و سعادت تو را از خداوند متعال همواره مسئلت داشته و دارم .
..... فرزند عزیزم ! می گویند :
مرد خردمند هنر پیشه را عمر دو بایست در این روزگار
تا به یکی تجربه آموختن با دگری تجربه بردن به کار
ولی بعضی افراد آن چنان زیرک و باهوشند که گویی دوبار به دنیا آمده اند و این بار دوم است و بعضی افراد چنانند که با چند بار به دنیا آمدن هم تجربه نمی آموزند و من امیدوارم و از خداوند متعال مسئلت دارم که تو و سایر فرزندانم از گروه اول باشید .
...... دختر عزیزم ! خداوند متعال می فرماید : لئن شکرتم لا زیدنکم و لئن کفرتم ان عذابی لشدید
یعنی اگر نعمتی که به شما دادم قدر دانستید و حق شناسی کردید بر نعمات خودم بر شما می افزایم و اگر دچار طغیان و سر کشی و کفران شدید ، نقمت جانشین نعمت می کنم . امید و آرزوی من این است که شما ، همه فرزندانم ، قدر دان نعمت ها و تفضلات الهی باشید تا خداوند خود را بر شما بیافزاید.
مرتضی مطهری
منبع : کتاب برای ریحانه
* معنا شناسی دقیق، شرط لازم برای اجرای صحیح هر مقوله
هر مقوله و قانونی ابتدا باید شفاف و روشن باشد تا در مرحله عمل و اجرا، دچار آسیب نشود. در بحث عدالت نیز این قاعده جاری است و اجرای صحیح عدالت منوط به شناخت صحیح از آن است. استاد شهید مرتضی مطهری در این باره می گوید: یک قانون خوب و عالى در درجه اول باید خوب تفسیر شود و در درجه دوم باید خوب اجرا و تنفیذ گردد؛ اگر خوب تفسیر نشود فرضاً آنها که متصدى اجرا و تنفیذ هستند بخواهند خوب اجرا کنند فایده ندارد، زیرا همانطورى اجرا می کنند که تفسیر شده، و اگر هم قصد خوب اجرا کردن نداشته باشند براى آنها چه بهتر. وقتى متصدیان تفسیر قانون، مطابق با نیّات سوء اجراکنندگان تفسیر کردند عملًا و نتیجتاً خدمتى به آنها کرده اند و آنها را از زحمت و دردسر مردم نجات داده اند، خواه آنکه تفسیرکنندگان از اول قصدشان این باشد که به قانون و مردم خیانت کنند، و یا چنین قصدى نداشته باشند، فقط روى کج فهمى بد تفسیر کنند. (مجموعه آثاراستادشهیدمطهرى، ج4 ص 810)
* علی علیه السلام شهید عدالت اجتماعی
استاد مطهری در یکی از سخنرانی های خود که مصادف با شب ضربت خوردن امام علی علیه السلام بود آن حضرت را شهید عدالت یاد میکند و میفرماید: مولاى متقیان على علیه السلام که حتى دیگران درباره اش گفتند قاتل او همان عدل و مساواتش بود: وَ قُتِلَ فى مِحْرابِهِ لِشِدَّةِ عَدْلِهِ .... راستى که علىّ مرتضى مجسمه عدل و نمونه رحمت و محبت و احسان بود.... امشب شب ضربت خوردن این شهید عدالت است، ضربتى که در راه تصلب و انعطاف ناپذیرى از حق و عدالت و دفاع از حقوق انسان خورد... (مجموعه آثاراستادشهیدمطهرى، ج25 ص 223)
شهید آیتالله مرتضی مطهری، «عدالت» را امری فطری در انسانها و مادر اصول در مسایل اجتماعی میداند و معتقد است که حکومت در صورتی حق است که در راستای تحقق عدالت قدم بردارد.
حقوق طبیعی و حقوق موضوعه:
حقوق انسانی از جهات مختلف تقسیم می شود. یکی از این تقسیم بندیها از جهت منشاء و منبع اعتبار آن است. همانطور که از اشیای طبیعی عالم که مصنوع بشر نیست و دارای هویتی مستقل از اراده انسان است با وصف «طبیعی» یاد میشود، برخی از حقوق را به سبب این که دارای اعتبار ذاتی است و ناشی از وضع و قرارداد نیست در حقوق طبیعی «گویند» در مقابل، حقوقی که اعتبار خود را از وضع قانونگذار (یا شارع در حقوق شرعی) کسب میکند، «حقوق موضوعه» تعبیر شدهاند، مسئله حقوق طبیعی، تبیین ماهیت آنها و چگونگی توجیهشان از مباحث مهم حقوق به شمار میآید.
مطالب قدیمی تر |
.: Weblog Themes By Pichak :.